Načini i uvjeti plaćanja

Platiti možete internetskim bankarstvom, uplatnicom, pouzećem, gotovinom ili karticama do 12 rata

American Express MasterCard Maestro Visa Diners Discover

Sigurno online plaćanje omogućuju

American Express – Jamstvo sigurne online kupnje MasterCard SecureCode Verified by Visa
PayWay

Plaćanje i autorizacija kreditnih kartica se odvija putem T-Com PayWay sustava. T-Com PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem „vatrozida“ („firewall“).

Plaćanje pouzećem

Način plaćanja u web trgovini možete odabrati ulaskom u pregled narudžbe, tj. košarice s odabranim proizvodima (gore desno).

Nakon što izaberete proizvode iz našeg kataloga, na način da upišete količinu i kliknete "Kupi", u gornjem desnom kutu pojavit će se pregled narudžbe, tj. košarica s odabranim proizvodima. Klikom na "Pregled narudžbe", tj., ulaskom u košaricu s odabranim proizvodima, imate mogućnost odabira načina plaćanja između sljedećih ponuđenih opcija:

 • Uplata internet bankarstvom ili virmanom (uplatnicom)
 • MasterCard
 • Visa
 • Diners
 • American Express
 • Maestro
 • Gotovinom prilikom preuzimanja (pouzećem)

Cijene

Sve cijene na stranicama web trgovine www.ikoma.hr sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV-a od 25% te su, ovisno o odabiru kupca, izražene u hrvatskim kunama (HRK), eurima (EUR) i američkim dolarima (USD). IKOMA prodajni centar d.o.o. zadržava pravo izmjene cijena bez prethodnih najava. Cijene iskazane na predračunu (koju ćemo Vam dostaviti nakon zaprimljene Vaše narudžbe u slučaju odabira plaćanja: uplata internet bankarstvom ili uplatnicom na naš transakcijski račun), biti će iskazane u odabranoj valuti (HRK, EUR ili USD), ne mogu se mijenjati u roku važenja ponude i obvezujuće su za IKOMA prodajni centar d.o.o. kao Prodavatelja.

Plaćanje internet bankarstvom, općom uplatnicom ili virmanom:

Nakon zaprimanja Vaše narudžbe, dostaviti ćemo na Vašu e-mail adresu predračun s uputom za plaćanje. Uplatu po predračunu možete izvršiti internetskim bankarstvom ili virmanom (općom uplatnicom) u bilo kojoj poslovnici banke, Fine, pošte... Nakon vidljive uplate ili dostavljenog dokaza o uplati, kupljene proizvode isporučujemo na željenu adresu dostave.

Plaćanje karticama u web trgovini:

Naručene artikle možete platiti jednom od kartica:

 • MasterCard karticama svih banaka
 • MasterCard karticama Zagrebačke banke (UniCredit) obročno do 12 rata bez kamata
 • Visa karticama svih banaka
 • Visa Avenue Mall Zagrebačke banke (UniCredit) obročno do 12 rata bez kamata
 • Diners karticama jednokratno ili do 12 rata bez kamata
 • American Express jednokratno ili do 6 rata bez kamata
 • Maestro karticama svih banaka

Puni gotovinski popust odobravamo i za jednokratno plaćanje Maestro, MasterCard i Visa karticama svih banaka. Odobreni popust za obročno plaćanje (na rate bez kamata) prikazan je u pregledu narudžbe (košarice), nakon što izaberete takav način plaćanja.

Nakon odabira načina plaćanja određenom kreditnom karticom i upisa broja rata (ako se odlučite za obročnu otplatu, i ako s bankom imate ugovoren ovaj oblik plaćanja) u pregledu narudžbe te upisa Vaših osobnih podataka, a nakon klika na gumb „plati“, pristupate zaštićenoj stranici providera (ZABA ili HT Pay Way). Na zaštićenoj stranici upisujete podatke s kartice potrebne za autorizaciju transakcije, nakon čega ćete putem e-maila primiti potvrdu o narudžbi i autorizaciji Vaše kartice za navedeni iznos. Vaša kartica nakon autorizacije iznosa još neće biti terećena za navedeni iznos, tj. sredstva će biti samo rezervirana. Podaci će se provjeriti i najavit će se Vaš trošak. Tek nakon što Vama isporučimo naručene proizvode, izvršit ćemo naplatu sredstava i teretiti Vašu karticu. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih artikala, otkazati ćemo naplatu i Vaša kartica neće biti terećena. Zbog Vaše zaštite, naplatni sustav ne dopušta naplatu većeg iznosa od prethodno rezerviranog, niti dopušta uvid u broj kreditne kartice. Vidljiv je samo broj transakcije koji se šalje na naplatu ili otkazivanje prema kartičnoj kući. Bilo da otkažemo naplatu transakcije ili je pošaljemo na naplatu, o tome ćemo Vas obavijestiti pisano, putem e-maila. Prodavatelj, Ikoma prodajni centar d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor (odustati od isporuke naručenih artikala) ukoliko utvrdi da je to u njegovom poslovnom interesu te se u tom slučaju obvezuje odmah, bez odgode, kupcu refundirati kompletan iznos transakcije.

Konverzija valuta pri plaćanju karticama

Sva plaćanja karticama bit će provedena u hrvatskim kunama. Ukoliko ste izabrali neku drugu valutu (euro ili američki dolar), iznos za koji će se teretiti Vaša kartica preračunat je iz hrvatskih kuna u izabranu valutu prema tečaju Hrvatske narodne banke. Prilikom plaćanja navedeni iznos preračunava se u lokalnu valutu prema tečaju Vaše banke ili kartičarske kuće. Kao rezultat ovih konverzija, moguća su manja odstupanja naplaćenog iznosa od iznosa prikazanog u našoj web trgovini.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Prilikom plaćanja kreditnim karticama u web trgovini www.ikoma.hr, Kupac broj kreditne kartice i druge podatke upisuje izravno u obrazac providera, koji je sigurnom SSL vezom spojen s našom web trgovinom. Podaci o kreditnim karticama kupaca ne pohranjuju se u sustavu web trgovine IKOMA te ni na koji način nisu izloženi dohvatu niti neovlaštenom korištenju od strane trećih osoba, uključujući IKOMA prodajni centar d.o.o.

Plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja (pouzećem):

Artikle naručene u web trgovini www.ikoma.hr možete platiti i gotovinom, dostavljaču prilikom preuzimanja paketa. Plaćanje pouzećem moguće je za proizvode koji su raspoloživi na našem skladištu, tj. imaju oznaku „ISPORUKA ODMAH“. Proizvode koji nisu odmah raspoloživi, koje naručujemo temeljem Vaše narudžbe, potrebno je platiti po predračunu (na naš transakcijski račun) ili bankovnom karticom.

Plaćanje karticama u sjedištu prodavatelja:

U našoj središnjici, u Bjelovaru, u ulici Miroslava Krleže 164, gdje se nalazi skladište, maloprodaja i veleprodaja, možete platiti i gotovinom te karticama svih eminentnih poslovnih banaka. Karticama je moguće platiti jednokratno ili na rate. Kod obročnog plaćanja (na rate) moguće je platiti do 12 rata bez kamata ili uz potrošački kredit od 13 do 60 rata.

Plaćanje na rate bez kamata:

 • AMERICAN Express karticama do 6 rata
 • DINERS karticama do 12 rata – bez kamata
 • Karticama ZAGREBAČKE BANKE do 12 rata
 • Karticama ERSTE BANKE do 12 rata
 • Karticama PBZ BANKE do 12 rata
 • Karticama RBA BANKE do 12 rata

Plaćanje na rate uz ugovor:

 • AMERICAN Express od 3 do 60 rata
 • DINERS karticom od 13 do 60 rata
 • MASTERCARD (potrošački kredit Zagrebačke banke) do 36 rata

Za potrebe plaćanja debitnim karticama na rate, potrebno je imati aktiviranu uslugu od strane banke izdavatelja kartice.