Sigurna kupovina

Sigurna kupovina

Mogućnost povrata robe u roku od 14 dana

U skladu s odredbama članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, kupac može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupnji u roku od 14 dana od dana primitka kupljenih proizvoda, te zahtijevati povrat sredstava od prodavatelja.

Obratite nam se na info broj 043 675 700 ili e-mail adresu prodaja@ikoma.hr za obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane web trgovine ikoma.hr.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada IKOMA prodajni centar d.o.o. zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca IKOMA prodajni centar d.o.o. može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena na adresu sjedišta tvrtke. Povrat se može napraviti isključivo za neoštećene proizvode, u originalnom pakiranju sa pratećom dokumentacijom i originalnim računom, u suprotnom se reklamacija neće moći priznati.

Izravne troškove povrata robe kupac snosi sam. U skladu sa Zakonom korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Sigurnost prilikom kartičnog plaćanja

IKOMA prodajni centar koristi najnovije tehnologije i standarde za eknripciju (zaštitu) podatkovnog prometa između naše web trgovine i web preglednika naših korisnika. Primjenjujemo najmodernije standarde u zaštiti podataka: HTTPS protokol i SSL certifikat - postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihova korištenja, ISO 8583 standard - osigurava razmjenu podataka u privatnoj mreži koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem firewall-a (vatrozida).

Navedeni načini omogućuju siguran prijenos informacija te onemogućuju nedopušten pristup informacijama prilikom komunikacije između vašeg računala, IKOMA web trgovine i servisa za online plaćanje karticama.

Zaštita privatnosti

IKOMA prodajni centar d.o.o. obavezuje se štititi osobne podatke kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.
IKOMA prodajni centar d.o.o. u slučaju registracije kupca, informira sve registrirane kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke IKOMA prodajni centar d.o.o. kao i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prilikom plaćanja kreditnim karticama u IKOMA web trgovini, broj kreditne kartice i druge osobne podatke kupac upisuje izravno u obrazac pružatelja usluge online plaćanja (T-Com PayWay), koji je sigurnom SSL vezom spojen s IKOMA web trgovinom. Podaci o kreditnim karticama kupaca ne pohranjuju se u sustavu web trgovine IKOMA te ni na koji način nisu izloženi dohvatu niti neovlaštenom korištenju od strane trećih osoba, uključujući IKOMA prodajni centar d.o.o.

Više o pravima i obvezama kupaca i prodavatelja pogledajte u Uvjetima kupnje.